DE 10 PLEKKEN DIE JE GEFOTOGRAFEERD MOET HEBBEN

FUJIFILM neemt je mee naar bijzonder fotogenieke plaatsen in België

Voor mooie beelden hoef je niet altijd ver te reizen. FUJIFILM verzamelde heel fotogenieke plaatsen waarvan je je ogen zal uitkijken. In België nog wel! Nog niet helemaal overtuigd? Onderstaande beelden en tips tonen aan dat ons land meer te bieden heeft dan je zou verwachten.

Verlaten plaatsen, adembenemende gebouwen, een stukje groen of architecturale parels. FUJIFILM ging voor jou op zoek naar de meest unieke plaatsen in België waar je nog niet eerder had bij stilgestaan dat ze verbluffende beelden kunnen opleveren. Op zoek naar een leuke bezigheid deze zomer of ben je benieuwd om eigen land te (her)ontdekken? Dan kunnen onderstaande plaatsen en tips je zeker overtuigen!

Monumentale vrede

Op een steenworp van Gent kan je de natuur opsnuiven in de Gentbrugse Meersen. In het natuurgebied rijst een withouten, acht meter hoog monument dat je uitnodigt om tot boven te klimmen om te genieten van het prachtige uitzicht. Bovendien is het Vredesmonument op zichzelf de moeite waard om op beeld vast te leggen met de nieuwste GF30mm breedhoeklens in het GFX gamma en positioneer je op de juiste plaats zodat je de “wapperende witte vlag” kan vastleggen. Zie openingsbeeld hierboven.

Street art werken

Als muren nu eens konden praten… Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan 80 muurschilderingen kleuren de straten, waardoor Hasselt zich tot op vandaag de grootste street art stad van België mag noemen. Met de street art wandel- en fietsroute ontdek je ze allemaal. Met één klik op de X-T200 en dankzij de camera remote app deel je deze Instagramwaardige plaatjes in een handomdraai op je verschillende kanalen.

Architecturale parel

Van wereldberoemde klassiekers tot verborgen parels kan je in Antwerpen de Architectuurroute volgen. Met de fiets of te voet kom je op ongekende plaatsen in het stadscentrum en ontdek je heel wat nieuwe projecten. Eén ervan is het nieuwe Havenhuis, een innovatieve werkplek dat een panoramisch uitzicht biedt over de haven en de stad. Ga aan de overkant van het water staan zodat je het volledige gebouw kan fotograferen.

Bezoek deze plek bij valavond waardoor je nog meer reflectie in het gebouw kan vastleggen en het geheel als het ware oplicht in de lucht. De compacte X-T4 met lichte body wordt ongetwijfeld jouw metgezel tijdens deze route.

Heuvelland

Voor de landschapsfotografen onder ons trekken we richting het West-Vlaamse Heuvelland. Van op de Rodeberg kan je het pittoreske Loker prachtig in beeld brengen. De kerktoren met vier torentjes rijst op in deze groene oase. Bij mooi weer heb je niet alleen zicht op Loker, maar ook op Nieuwkerke en zelfs Noord-Frankrijk! Bij zonsondergang vloeien alle kleuren mooi in elkaar over en dankzij de unieke kleurenreproductietechnologie van de nieuwste X-T4 maak jij de perfecte shot!

Van het groen richting de Belgische kust! Zowel de landschaps- als stadsfotograaf kan er zich ten volle uitleven. Een van de troeven van onze badstad Oostende is de Oostelijke strekdam van waarop je een schitterend uitzicht hebt op de skyline.

Imposant beeldwerk

In het Vlaams-Brabantse Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, vind je het monumentale kunstwerk ‘De Ontvoering van Europa’ van Belgische beeldhouwer Koenraad Tinel. Het opvallende kunstwerk van acht meter hoog en bijna negen meter lang komt helemaal tot zijn recht op de rustige weilanden in dit stiltegebied van Vlaanderen. De Fenicische prinses Europa, voorgesteld als een venusfiguur uit de oudheid, is een streling voor het oog en een parel om te fotograferen.

Industriële archeologie en innovatie

Dat er in Wallonië heel wat pareltjes te ontdekken vallen, is ook FUJIFILM niet ontgaan. Er prijken tal van UNESCO-sites over onze taalgrens heen die zeker een bezoekje door jou en jouw fototoestel waard zijn. Op de site van Grand-Hornu in Henegouwen tref je een voormalige kolenmijn. Vanuit verschillende hoeken kan je deze site op een bijzondere manier in beeld brengen.

Symbolisch

De stad Luik heeft een fotograaf veel te bieden, zeker als het aankomt op zijn architecturale pareltjes. Het station Luik-Guillemins, ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, steekt er met kop en schouders bovenuit. Ga met één van de roltrappen naar het eerste verdiep en breng het lijnenspel in beeld met de FUJIFILM X100V die zorgt voor een nog betere resolutie en minder vervorming.

Panoramisch uitzicht

Nabij Bouillon is er nog bijzonder erfgoed van Wallonië dat je kan ontdekken, namelijk “Le Tombeau du Géant” of “Het Graf van de Reus”. Waan je even in Zwitserland en ga naar de top van de heuvel om te genieten van het panoramisch uitzicht.

De mooiste van kliffen

Mede in de lijst van Uitzonderlijk Waals Erfgoed is ‘Les Aiguilles de Chaleux”. Een kalksteenmassief waarvan de kleur varieert van parelgrijs tot zwart. Prachtig om de verschillende schakeringen op beeld vast te leggen. De mooiste kliffen van België? Die vind je hier!

Tip!
Aiguilles des Chaleux komen het best tot hun recht vanuit een kajak in de Lesse. Met de X100V hoef je niet bang te zijn van enkele spetters water dankzij de beschermingsfilter.

De smalle straatjes van Saint-Jacques

Ontdek in de charmante stad Nijvel de oude middeleeuwse wijken of wandel tussen de kunstwerken, verspreid in het park van Dodaine. De wijk Saint-Jacques neemt je mee naar een voormalige wijk van pelgrims naar Compostela. Als stadsfotograaf kom hier je ogen te kort!

Leg je herinneringen vast op beeld en print je foto’s af met Fuji Print om er ook nadien van te genieten. Je kan er losse fotoafdrukken en fotoboeken bestellen tot zelfs creatieve wanddecoratie en foto’s op poster. Wil je iemand verrassen met een gepersonaliseerd cadeau, dan vind je er ook tal van fotogeschenken.

En er is nog meer! Je maakt bovendien kans op een unieke Fuji Print van je favoriete foto door deel te nemen aan de wedstrijd via deze link. Elke deelnemer van deze wedstrijd ontvangt een kortingscode voor een fotoproduct en 10 gelukkigen zullen de kans krijgen om hun foto te laten printen op een Memory Blox. Deelnemen aan deze wedstrijd kan tot en met 30/09/2020, je prijs of korting claimen zal mogelijk zijn tot en met 31/12/2020.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium