FUJIFILM BRENGT DE GFX100 IR CAMERA UIT:

Infraroodversie legt details bloot voor wetenschap en cultuur

Met de introductie van de infrarood (IR) versie van de GFX100 grootformaat spiegelloze digitale camera, creëert FUJIFILM een camera op maat voor forensische, wetenschappelijke en culturele toepassingen. Dankzij de infraroodbeelden met 100MP en zelfs 400MP via de nieuwe Pixel Shift Multi-Shot-functie kan je ingewikkelde details binnen een ontwerp of scène onthullen.

Bovenop alle eigenschappen van de GFX100, biedt de GFX100 IR ook:
 

  • Beelden in infraroodspectrum met een waanzinnige resolutie van 100MP en 400MP

Die infraroodbeelden kunnen details onthullen die verborgen blijven voor een gewone digitale camera en het menselijke oog. Dankzij de Pixel Shift Multi-Shot-functie kan je 400MP-beelden maken met ongelooflijke details en weinig tot geen kleurafwijkingen. Die gedetailleerde beelden kunnen een cruciale rol spelen in forensisch onderzoek bij de identificatie van bijvoorbeeld vervalste documenten. 

Ze zijn ook een zegen op vlak van culturele conservering: met deze infraroodbeelden kan je pigmenten analyseren in kunstwerken en historische artefacten - zelfs als ze door ouderdom wat zijn versleten. Onderzoekers kunnen zo kunstwerken evalueren en zelfs informatie mee aan het licht brengen die tot nu toe verborgen bleef. 

  • Speciale filters voor beelden binnen specifieke golflengten

Met de waaier aan infraroodfilters voor de cameralens kan je beelden maken op verschillende golflengten - en zo meerdere details binnen een ontwerp onthullen. Verder kan je met de gepaste filter de GFX100 IR ook gebruiken als een standaard GFX100 om kleurenbeelden te maken die zichtbaar zijn voor het blote oog. 

Tenslotte kan je, wanneer je de camera instelt op een vaste positie en koppelt aan Capture One - of een vergelijkbare compatibele softwaretoepassing, tethered beelden schieten met dezelfde beeldhoek en een eenvoudige capture to output-workflow handhaven voor een maximale efficiëntie.

 

De nieuwe GFX100 IR zal ten vroegste beschikbaar zijn vanaf maart 2021 voor iedereen die de bijhorende gebruikersovereenkomst met specifieke gebruiksvoorwaarden voor de camera ondertekent.
Deze camera zal niet beschikbaar zijn in de winkel, maar kan enkel via FUJIFILM Belgium aangekocht worden door in aanmerking komende bedrijven/instanties.
Prijs op aanvraag.

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium