FUJIFILM: GFX Systeem verwelkomt 2 nieuwe producten

FUJIFILM GFX100S & FUJINON GF80mmF1.7 R WR

FUJIFILM GFX100S
MEER DAN FULL FRAME!

Hét paradepaardje van de verschillende nieuwe lancering van FUJIFILM is de vierde telg in de GFX familie: de GFX100S! De GFX100S maakt dankbaar gebruik van de technologie die voor de GFX100 werd ontworpen, met tegelijk oog voor een compacte en goed draagbare body, die uiteraard technologisch niets tekort komt. Zo kunnen de creatieve fotografen ook in het groot formaat segment helemaal hun gang gaan. De GFX100 weegt net 900 g en heeft een knap ontworpen body met een 102MP sensor. Deze is 1.7 keer groter dan een full frame sensor.

Bovendien biedt de GFX100S een 6 stops IBIS op 5 assen, een ongelooflijk snelle en accurate autofocus en de fantastische kleurreproducties waar Fujifilm voor bekend staat.

  De belangrijkste kenmerken:

  1. 102 megapixel beelden zoals enkel een groot formaat camera kan maken.
   Uitgerust met een quad-core X-Processor 4 CPU levert de GFX100 dankzij zijn 102 MP groot formaat CMOS sensor beelden van uitzonderlijke kwaliteit. De sensor van de GFX100S is 1.7 keer groter dan de sensors die je in de traditionele full frame DSLR of systeemcamera’s vindt. Bovendien is hij zo ontwikkeld dat hij extra lichtgevoelig is. Dit is een geweldig voordeel tov de kleinere sensoren, in het bijzonder voor het maken van beelden met geringe scherptediepte, een groter dynamisch bereik, getrouwe kleurreproductie en uitzonderlijk hoge ISO performantie.
   Fujifilms jarenlange expertise in kleur zit mee vervat in de GFX100S en kan je toepassen met een simpele druk op de knop. Dankzij 19 exclusieve Film Simulatie modi – met onder andere de nieuwe Nostalgic Neg - kan je fantastische kleuren bereiken, rechtstreeks uit de camera.
  2. Krachtige AF gemaakt voor groot formaat, zelfs in omstandigheden met weinig licht
   De camera kan in amper 0.18 seconden scherpstellen zelfs bij luminantie niveaus van -5.5 EV. Dankzij de X-Processor 4 maakt de camera ook handig gebruik van de focus tracking en houdt hij het onderwerp scherp dankzij de Tracking AF en Face/Eye AF functies.
  3. Compacte 5-axis In-Body Stabilisatie met 6-stops vibratie reductie
   In vergelijking met de IBIS in de FUJIFILM GFX100, is deze in de GFX100S 20% kleiner en 10% lichter.
  4. Hoge performantie, in een draagbaar en robuust jasje
   Ondanks zijn meer compacte en lichtere body behoudt de GFX100S de gekende kwaliteiten voor foto en video en werkt hij met een zeer efficiënte lithium-ion batterij. Kleiner maar even dapper: de GFX100S heeft een robuuste grip zodat hij comfortabel in de hand blijft liggen, ook voor langere shoots. Lagere temperaturen (tot -10°C) of stof/vochtigheid houden hem niet tegen. De stevige behuizing van magnesiumlegering is net iets dikker rond de lensvatting om daar de juiste ondersteuning voor de G Mount lenzen te verzekeren
  5. Intuïtieve bediening voor een vertrouwde ervaring
   De GFX100S is uitgerust met knoppen die zowel voor de nieuwe als de bestaande GFX gebruiker vertrouwd zullen aanvoelen. Alles met het oog op een makkelijke en ergonomische bediening, die je ook nog eens kan afstemmen op jouw persoonlijke gebruik. Het 3.2 inch LCD scherm op de achterzijde en het 1.8 inch scherm bovenaan kunnen ook naar persoonlijke voorkeuren ingesteld worden. Het 3.2 inch raakscherm kan gekanteld worden in drie richtingen (90° opwaarts, 45° neerwaarts en 60° rechts).
  6. Het groot formaat systeem levert kwalitatieve 4K30P video
   Dankzij zijn grote sensor kan de GFX100S ongelooflijk kwalitatieve 4K/30p video produceren. Opnames kunnen gemaakt worden aan 400Mbps met keuze uit verschillende kwaliteitsniveaus van 10-bit 4:2:0 F-log op een SD card en 10-bit 4:2:2 video en 12-bit RAW via HDMI. De GFX100S ondersteunt bovendien zowel 16:9 als 17:9 formaat, vaak gebruikt voor digitale cinema.

  De FUJIFILM GFX100S is beschikbaar in maart 2021 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 5.999,00.

  EEN NIEUWE GF LENS:
  FUJINON GF80mmF1.7 R WR

  De GF80mmF1.7 R WR heeft een standaard focale lengte van 80mm (een 35mm equivalent van 63mm), met een maximaal diafragma van F1.7.

  Portretfotografen die het GFX system gebruiken kunnen nu kiezen tussen de GF110mmF2 R WR wanneer ze beelden met een kleinere hoek wensen of ze nemen de GF80mmF1.7 voor een iets bredere hoek.  Zo krijgen fotografen meer creatieve mogelijkheden. De zeer mooie bokeh, dankzij het grote diafragma van F1.7, zal een prachtig sfeervol beeld geven met een mooie scherptebalans.

  De GF80mmF1.7 heeft een krachtige DC motor om de groep van 6 lenselementen aan te drijven en om steeds een precieze en betrouwbare autofocus te verzekeren, zelfs bij een opening van F1.7. Dankzij haar compacte afmetingen en gewicht is deze lens geschikt voor zowel studiowerk als op locatie. De lens is voorzien van weerresistente verzegeling op 10 plaatsen en is dus flink beschermd tegen stof en water. Dit laat toe dat ze functioneert tot een temperatuur van -10°C. Het voorste lenselement is ook gecoat met fluorine als extra beschermingslaag om stof te weren.

   

   

  De nieuwste GF80mmF1.7 R WR lens is beschikbaar in maart 2021 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 2.299,00.

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Fujifilm

  Over instax
  Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

  Over Fujifilm 
  FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

  FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

  Meer informatie op:
  www.fujifilm.eu/be
  www.instax.be
  @Fujifilmbelgium @Instaxbelgium