instax geeft creatievelingen een stem

Instant foto’s, instant fun! Dat is instax. Een druk op de knop en je foto komt onmiddellijk uit de camera. Deze instant foto is meer dan enkel een moment vastleggen. Het is een gebeuren waar je steeds naar kan terugblikken, dat je de mogelijkheid geeft om creatief te zijn en om gevoelens door te geven. Met ‘give squad’ wil instax mensen die creatief zijn de kans geven om hun verhaal te helpen vertellen door hun artistieke vrijgevigheid vast te leggen.

instax geeft je de mogelijkheid om op een creatieve manier unieke momenten vast te leggen om te koesteren of te delen met anderen. Het gaat niet alleen om de foto’s die je neemt, maar ook om de betekenis die je eraan geeft. Daarom zet instax een selecte groep mensen in de schijnwerpers die creativiteit een nieuwe betekenis geven en dit mede door middel van het gebruik van de instax mini 11.

Dankzij instax wordt ‘give squad’ in het leven geroepen. Een wereldwijd collectief van creatievelingen dat creativiteit een nieuwe betekenis geeft. Het is een symbool van artistieke vrijgevigheid waar je bijdraagt tot een groter geheel.

Van over de hele wereld ging instax in dialoog met 11 creatievelingen met elk hun eigen achtergrond, inspiratie, passie en de manier waarop ze zich creatief uiten. Komende maanden belicht instax elk van hen en vroeg hen om hun verhaal te delen en vast te leggen met de instax mini 11.

Daar zit muziek in

Geïnspireerd door traditie en haar moedertaal Quechua, mixt de Peruviaanse Renata Flores moderne muziekstijlen zoals rap, trap en soul met inheemse invloeden. Haar muziek geeft Renata een manier om haar cultuur te delen met de wereld, vast te houden aan haar origine en er een betekenis aan te geven.

Ontdek hier de video van Renata

Als beelden spreken…

Doordat Sevy zich niet verbaal kan uitdrukken, is ze op zoek gegaan naar andere manieren en vond ze een passie in kunst. Dankzij haar schilderijen kan ze een verhaal vertellen en biedt ze bovendien anderen met elk hun eigen beperkingen de mogelijkheid om zichzelf te uiten.

Ontdek hier de video van Sevy

Wanneer make-up en kunst elkaar ontmoeten

Artistiek, gedurfd en innovatief. Zo omschrijft make-up artieste Wendy haar werk. Creatief zijn is haar tweede natuur waarbij ze wordt geïnspireerd door haar Ghanese roots en Londen, de stad waar ze is opgegroeid. Met EditorialBLK geeft ze een stem aan andere zwarte artiesten in de wereld van make-up en mode.

Ontdek hier de video van Wendy

Geweven verhalen

Opnieuw richting Zuid-Amerika, want daar neemt Victoria je mee in haar bijzonder kleurrijke wereld. Als textielartiest weeft de Mexicaanse letterlijk verhalen in foto’s die traditie verbinden met het heden. Met haar werk wil ze mensen verbinden en dialoog creëren. Victoria gaat nooit op stap zonder haar instax mini 11 camera. Ze vindt het belangrijk om fysieke foto’s bij zich te hebben omdat ze zo een moment in de tijd kan vasthouden, wat haar inspireert om andere dingen te maken met haar kunst.

Ontdek hier de video van Victoria

Via https://instax.com/givesquad/ kan je alle creatievelingen van de give squad ontdekken. instax nodigt je uit om creatief te zijn en betekenis te geven aan je werk, je omgeving en het leven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium