NIEUW: de FUJINON XF16-80mmF4 R OIS WR

Een compact en handzaam zoomobjectief met een grootste diafragma van F4 over het gehele zoombereik

De FUJINON XF16-80mmF4 R OIR WR is de nieuwste toevoeging aan een groot aantal objectieven dat reeds beschikbaar is voor de FUJIFILM X-Series systeemcamera’s. Met een zoombereik van 5 kéér de kleinste brandpuntsafstand en een constant grootste diafragma van maar liefst F4 over het gehele zoombereik. Equivalent aan een 35mm camerasysteem betekent dit dat dit compacte FUJINON XF objectief beschikt over een zoombereik van maar liefst 24mm tot en met 122mm. De XF16-80mm kent bovendien een zeer korte instelafstand van slechts 35cm ongeacht het ingestelde zoombereik. De vergrotingsfactor is bovendien 0.25x wat hem aangenaam in gebruik maakt bij het maken van close-up opnames. Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp weegt dit objectief slechts 440 gram. Dat is ongeveer 40% lichter dan een vergelijkbaar objectief voor een ‘Full Frame’ camera systeem.

Wanneer de XF16-80mmF4 R OIS WR wordt gekoppeld met bijvoorbeeld een FUJIFILM X-T3, dan weegt de totale combinatie slechts 979 gram. In combinatie met een X-T30 is dat nog flink minder en weegt de camera en het objectief samen slechts 823 gram. Dit maakt dat de XF16-80mm uitermate geschikt is om hem mee te nemen op iedere fototrip

De optische beeldstabilisatie waarover dit nieuwe objectief beschikt kan maar liefst tot 6 stops aan bewegingsonscherpte corrigeren. De fotograaf die gebruik maakt van dit objectief kan zo eenvoudig vrijwel iedere fotografische situatie – binnen of buiten – zonder zorgen vastleggen.

De XF16-80mmF4 R OIS WR is een 5x standaard zoomobjectief dat bestaat uit maar liefst 16 verschillende lenselementen die geplaatst zijn in 12 verschillende lensgroepen. Zo beschikt dit objectief over drie asferische lens elementen en één ED asferische lens waardoor vertekening als ton- en kussenvorming effectief kan worden gereduceerd. Ook aberratie is hierdoor tot een minimum beperkt. Daarnaast is dit objectief van hoek tot hoek ongekend scherp. Het ingebouwde OIS systeem kent een effectieve correctie tot maar liefst 6.0 stops, waardoor dit objectief uitermate geschikt is voor het fotograferen of filmen van een zeer breed scala aan onderwerpen.

Het objectief is zo ontworpen dat de externe behuizing bestaat uit metaal, wat zich uit in een uitstekend en duurzaam objectief dat luxueus oogt. De zoomring, de scherpstelring en de diafragmaring zijn zo ontworpen dat deze intuïtief kunnen worden bediend en zodoende is het objectief prettig en eenvoudig in het gebruik. Bovendien is dit objectief ook nog eens stof- en vochtbestendig, waardoor het ook onder extreme weersomstandigheden kan worden gebruikt. Zelfs tot een temperatuur van tot maar liefst -10° Celsius.

De voornaamste kenmerken:

  • Geavanceerde beeldkwaliteit
  • Compact en lichtgewicht ontwerp voor een geweldige bediening
  • Krachtige OIS (beeldstabilisatie)
  • Snelle en stille autofocus
  • Geavanceerde constructie

De FUJINON XF16-18mmF4 R OIS WR heeft een aanbevolen verkoopprijs van €849 en is beschikbaar vanaf eind september 2019. 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium