NIEUW: INSTAX mini 99

Fujifilm lanceert de ultieme analoge camera mét bijhorende film

Donderdag 14 maart 2024 - Fujifilm kondigt de gloednieuwe INSTAX mini 99 aan. Deze hoogwaardige, analoge instant camera combineert een stijlvol, matzwart uiterlijk met verschillende functies zoals o.a. kleureffectknoppen, een Vignette Switch en helderheid- en focus modi om zo de meest unieke INSTAX mini prints te maken.

De mini 99 heeft een unieke Color Effect Dial. Deze unieke draaiknop heeft zes effecten – Faded Green, Warm Tone, Light Blue, Soft Magenta, Sepia en Light Leak – waarmee de gebruiker een eenmalige unieke foto kan maken. De Color Effect functie wordt aangestuurd door LED-lampjes in de camera en belicht de gekozen kleur op de INSTAX mini instant film, waardoor het gewenste effect op de afgedrukte INSTAX mini print ontstaat.

De mini 99 heeft ook een nieuwe schakelaar, de handmatige Vignette Switch. Deze bevindt zich op de lensbehuizing en kan worden gebruikt om een artistieke vignetering rond de foto toe te voegen. Daarnaast zijn er nog bijkomende productkenmerken die het toestel eigen maken:

Belichtingsregeling: Deze functie biedt vijf verschillende belichtingsniveaus, gaande van de instelling Light (“L+”) die de helderste belichting aangeeft tot de instelling Dark (“D-“), die ​ het donkerste beschikbare helderheidsniveau vertegenwoordigt. 

Opnamemodi: Een verscheidenheid aan opnamemodi verbetert de gebruikerservaring, met de modus “Binnen” voor situaties met weinig licht, de modus “Sport”, die de sluitertijd verhoogt om de perfecte actiefoto te maken, de modus “Dubbele belichting”, waarmee de gebruiker twee foto's in één kan combineren, en de modus “Bulb”, die de hoeveelheid licht verhoogt bij het maken van de foto, waardoor een helderder effect op de afdruk ontstaat. 

De Landschap-, Standaard- en Macro scherpstelmodi van de camera zijn gemakkelijk toegankelijk door de lensknop aan te passen. De Landschapsmodus stelt scherp op onderwerpen op een afstand van "3 meter en meer". De Macro-modus is perfect voor close-ups en selfies op een afstand van "0,3 m tot 0,6 m". Gebruikers kunnen de Standaardmodus selecteren voor alles daar tussenin. 

 

Zelfontspanner: Creëer de perfecte groepsfoto en maak gebruik van verschillende flitsers: Auto-modus, Invulflits (flits gaat altijd af, ongeacht het licht), anti rode-ogen of de optie om de flits uit te schakelen, afhankelijk van de lichtsituatie van de gebruiker.

Grip en statiefbevestiging: De INSTAX mini 99 wordt geleverd met een degelijke handgreep met statiefbevestiging die ook fungeert als grip wanneer deze op de camera is bevestigd (statief apart verkrijgbaar). 

Daarnaast zal er ook een bijpassende cameracase beschikbaar zijn (apart verkijgbaar), zodat de camera eenvoudig én beschermd mee kan op avontuur!

Dé analoge ervaring
INSTAX lanceert parallel met het nieuwe toestel ook een nieuwe mini film. De INSTAX mini PHOTO SLIDE film is geïnspireerd op de klassieke markeringen op fotofilm en zorgt voor een extra creatieve touch op de foto’s genomen met de INSTAX mini 99. Deze nieuwe mini film is uiteraard compatibel met de andere INSTAX mini camera’s zoals de INSTAX mini 12 of INSTAX mini EVO en printers zoals de INSTAX mini Link 2.

 

 

Beschikbaar vanaf 4 april 2024

  • INSTAX mini 99 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 199,99 
  • INSTAX mini 99 cameratas voor een aanbevolen verkoopprijs van € 24,99
  • INSTAX mini PHOTO SLIDE instant film voor een aanbevolen verkoopprijs van € 9,99 per verpakking (10 prints)

Voor wie graag al zijn INSTAX foto’s digitaal op één plek bewaart, is er de INSTAX UP! App, waarvan je vanaf nu een gratis nieuwe update kan downloaden. Met deze app scan je INSTAX prints met je smartphone om ze vervolgens om te toveren tot digitale foto’s die je kunt bewerken, taggen, opslaan en delen met anderen. De nieuwe update van de app voorziet nu ook een albumfunctie, waarmee je eenvoudig je digitale INSTAX foto’s kan organiseren en opslaan.

 ​ 

Klik hier om de hoge resolutie beelden te downloaden

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium