Ontdek de nieuwigheden van het GFX gamma

FUJIFILM is verheugd enkele nieuwe FUJIFILM GFX producten voor te stellen. Het neusje van de zalm is de Fujifilm GFX 50SII. Deze camera, met een aanbevolen verkoopprijs van € 3999, maakt het groot formaat nu helemaal toegankelijk voor de fotograaf. De 50MP beeldsensor heeft een pixelgrootte van 5.3 micrometer. Dit is een van de grootste pixelgroottes bij camera’s die nu op de markt zijn! Dit geeft de GFX 50SII een uiterst performant dynamisch bereik en een betere signaal-ruisverhouding. Dankzij de bredere pixelafstand is er veel minder pixelmenging en wordt, samen met de hoogwaardige GF lenzen, een hogere resolutie bereikt. Zelfs in vergelijking met fullframe camera’s met een groter aantal pixels is de resolutie superieur.

“Grootformaatcamera’s hebben een goede beeldkwaliteit maar een trage AF.” Deze uitspraak behoort dankzij deze lancering tot het verleden! De GFX 50SII is voorzien van IBIS, het ingebouwde beeldstabilisatiesysteem. De IBIS draagt niet enkel bij tot een goed vastgelegd beeld of video. Het licht gaat door de lenzen en raakt zo de beeldsensor. De spiegelloze camera’s gebruiken voor de focus het beeld dat op het sensoroppervlak wordt gereflecteerd en dankzij de door de IBIS verkregen stabielere beeldinformatie krijg je dus een optimale AF-werking. Bovendien is de camera voorzien van een uitgekiend AF-algoritme en van de X-processor 4 die de hoge verwerkingssnelheid nog eens versterkt. De Autofocus is slimmer, ingenieuzer en stabieler.

Met de IBIS-eenheid wordt ook de functie Pixel Shift Multi Shot mogelijk. 16 beelden, elk met een halve pixel verschoven, resulteren in één enkel DNG bestand van 200MP.

En we mogen ook de mogelijkheden met de Film Simulaties niet vergeten. 19 unieke en hoogwaardige kleurenreproducties waaruit je kan kiezen, zowel voor foto als video.

Ook de reeks GF lenzen wordt uitgebreid met de Fujinon GF35-70mmF4.5-5.6 WR. Een zoomlens, met een waaier aan mogelijkheden in een compacte behuizing.

Daarnaast  komt er binnenkort een firmware-update voor de GFX100 en de GFX100S met enkele belangrijke en nuttige toevoegingen.

  De GFX 50Sll, als body en kit met de GF35-70mm lens, is beschikbaar vanaf oktober 2021

  Daphné Bonami

   

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Fujifilm

  Over instax
  Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

  Over Fujifilm 
  FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

  FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

  Meer informatie op:
  www.fujifilm.eu/be
  www.instax.be
  @Fujifilmbelgium @Instaxbelgium