Willem Hiele en Nick Bril voor de nieuwe lens van fotograaf Pieter D'Hoop

Ontdek de nieuwe FUJINON GF30mmF3.5 R WR

Noem FUJIFILM X-Photographer Pieter D’Hoop niet zomaar een foodfotograaf, want er valt volgens hem meer te fotograferen dan alleen maar eten op een bord. Als food lover legt hij de sfeer, de producten en de omgeving vast. Met de lancering van de nieuwe FUJINON GF30mm lens daagde hij zichzelf uit om out of the box te fotograferen bij top chefs Willem Hiele en Nick Bril.

De reeks GF lenzen voor GFX-middenformaat camera’s met large format image sensor wordt eind juli aangevuld met de FUJINON GF30mmF3.5 R WR. Als fervent GFX-gebruiker, kreeg FUJIFILM X-Photographer Pieter D’Hoop dan ook de kans om deze nieuwe lens uit te testen lang voor deze verkrijgbaar is bij de handelaar. Met een sensor die 70% groter is dan een 35mm full frame sensor zorgen de GFX camera’s niet enkel voor haarscherpe beelden, maar is hij in combinatie met deze nieuwe GF30mm lens, omwille van het intern focussysteem dat een snelle en stille autofocus faciliteert, ook ideaal voor videografie. Vandaar maakte Pieter naast enkele smaakvolle beelden een video naar aanleiding van zijn bezoek aan de twee chefs en onthult hij hieronder waarom deze nieuwste lens van FUJIFILM zijn nieuwe metgezel wordt.

Pieter is zowel vriend als fotograaf aan huis bij Willem Hiele van het gelijknamige restaurant in Koksijde en Nick Bril van The Jane. Alle drie hebben ze passie voor hun vak, een wederzijds respect voor wat de één voor de ander presteert en vertrouwen in elkaar dat het geleverde resultaat elke keer opnieuw van topniveau zal zijn. Koken en fotografie hebben volgens Pieter D’Hoop heel wat overeenkomsten. “Bij beide werk je met vaste variabelen en probeer je een smakelijk resultaat te bereiken. In de keuken gaat het over o.a. ingrediënten, temperatuur en techniek; bij fotografie is het dan weer een combinatie van licht, shutterspeed, compositie en techniek, waar je camera en lens natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van uitmaken”, vertelt Pieter.

Als je een slechte foto maakt met een GFX, kun je de camera niets verwijten, dan is het jouw schuld. De GFX is immers net zoals een professioneel Japans koksmes: vlijmscherp, kwalitatief en betrouwbaar.

De lancering van de FUJINON GF30mmF3.5 R WR daagde Pieter uit om uit zijn comfort zone van 110mm te stappen. De combinatie van de breedhoek met de kleine brandpuntafstand dwongen hem om het isoleren van de details los te laten en op een andere manier foto’s te nemen en zo het onderwerp op een andere manier te benaderen. Net zoals in de keuken, kan je verrassend mooie resultaten bekomen als je de klassieke combinaties eens aan de kant durft te laten en voor iets helemaal nieuws gaat.

Het resultaat van Pieter’s beelden gemaakt met de nieuwe GF30mm zijn dan ook verrassend. Vooral als je weet dat Pieter meer dan 80% van zijn beelden maakt met een brandpuntafstand van 110m of langer. Een breedhoek levert dan een heel andere kijk op de wereld. Zowel in de beelden als in de video proef je de sfeer van het restaurant. Terwijl het bij The Jane meer gestileerde beelden zijn, passen de ruwe en harde beelden bij de keuken van Willem Hiele.

Een overzicht van de drie voornaamste kenmerken van de GF30mmF3.5 R WR:

  • Uitstekende beeldkwaliteit

De lens bestaat uit 13 lens elementen in 10 groepen, inclusief twee asferische elementen en twee ED elementen. De groepen zijn gepositioneerd waardoor ze onder meer de typische distorsie van breedhoek lenzen beheren om een uitstekende scherpte te verzekeren over het hele beeld. Ideaal voor landschapsfotografie, architectuur, maar evenzeer losse snapshots.

  • De ideale metgezel

De lens weegt nauwelijks 510g met 99,4mm lengte en heeft een maximale diameter van 84mm. De GF30mm lens werd afgedicht op 9 punten en is daardoor stof- en weerbestendig.

  • Straffe prestaties

Mis geen enkele foto met de snelle en stille AF. De Focus Breathing (verandering van de beeldhoek bij scherpstellen) werd gereduceerd tot 0,05%, wat de lens erg geschikt maakt voor video.

De FUJINON GF30mmF3.5 R WR is beschikbaar vanaf eind juli 2020 met een aanbevolen verkoopprijs vanaf € 1.799,-

 

Daphné Bonami

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium