X Series breidt uit met de FUJIFILM X100VI

Een "One and Only" compacte digitale camera met een geavanceerd ontwerp en intuïtieve bediening

De FUJIFILM X100VI ("X100VI") is een compacte digitale camera met een trendy design en intuïtieve werking. Tegelijk biedt deze lichtgewicht knapperd buitengewone beeldkwaliteit én Fujifilms legendarische kleurreproductie technologie. Deze en de vele andere kwaliteiten maken de X100VI tot de gegeerde camera voor een brede groep van gebruikers: van professionele fotografen tot gepassioneerde creatievelingen.

In 2011 lanceerde Fujifilm de FUJIFILM X100 als eerste model in de X100-serie. De X100-serie heeft een unieke positie verworven, wereldwijd zeer geprezen voor zijn trendsettende hybride zoeker, ​ zijn verfijnd ontwerp, intuïtieve bediening en hoge beeldkwaliteit met unieke kleurreproductie.

De X100VI is het zesde model in de X100-serie. Met behoud van zijn ​ populair ontwerp en compact formaat beschikt de X100VI over de nieuwe 40,2-megapixel X-Trans™ CMOS 5 HR sensor en de snelle X-Processor 5 beeldprocessor voor een hoge beeldkwaliteit en knappe prestaties. Bovendien is de nieuw ontwikkelde in-body beeldstabilisatiefunctie met maximaal 6,0 stops voor het eerst opgenomen in een product uit de X100-serie, met behoud van de compacte afmetingen en het lichte gewicht van de reeks. Dit maakt dat je in een zeer breed scala aan omgevingen en situaties aan de slag kan.

 

De voornaamste karakteristieken op een rijtje:

 X-Trans™ CMOS 5 HR en X-Processor 5 leveren hoge beeldkwaliteit en hoge prestaties

 • De X100VI is uitgerust met de back-illuminated X-Trans™ CMOS 5 HR sensor ​ met ​ 40,2 megapixels. De sensor heeft een indrukwekkende pixelstructuur waarmee meer licht dan de vorige generaties X100-serie camera’s efficiënt kan worden vastgelegd. Bovendien is ISO 125 nu standaard beschikbaar op de X100VI. In combinatie met de 23mmF2.0 lens, levert de X100VI ultrascherpe beelden in hoge resolutie.
 • De X100VI beschikt over 20 modi voor filmsimulatie, waaronder de nieuwe "REALA ACE"-modus, om beelden een breed scala aan onderscheidende tinten te geven "De REALA ACE-modus biedt een natuurgetrouwe kleurweergave en contrastrijke tinten, waardoor deze geschikt is voor alle onderwerpen en situaties.
 • De X100VI bevat een indrukwekkend algoritme voor een performante autofocus en een betrouwbare scherpstelling, zelfs bij opnamen van continu bewegende onderwerpen. De X100VI gebruikt de onderwerpdetectie-AF van de X-Processor 5 om nauwkeurig een reeks onderwerpen te volgen. Deze AF heeft een ​ deep-learning AI-technologie en detecteert dieren, vogels, auto’s, motoren, fietsen, vliegtuigen, treinen, insecten en drones. Extra weetje: de onderwerpdetectie-instelling moet op ‘Vogel’ staan om insecten te detecteren en op ‘Vliegtuig’ om drones te detecteren.

Verbeterde hoge prestaties voor nog meer mogelijkheden

 • De X100VI is de eerste camera in de X100-serie met een 5-assige, in-body beeldstabilisatiefunctie met maximaal 6,0 stops. Het nieuw ontwikkelde systeem zorgt voor slechts een kleine toename in gewicht en formaat in vergelijking met eerdere modellen uit de X100-serie.
 • De ‘Advanced Hybrid Viewfinder’ stelt de gebruiker in staat om vrij te schakelen tussen de optische zoeker (OVF) en de elektronische zoeker (EVF). De EVF is uitgerust met een OLED-LCD ​ met een hoge resolutie en ongeveer 3,69 miljoen dots.
 • Met de "Electronic Range Finder" (ERF)-functie kan tegelijkertijd een kleine EVF worden weergegeven op de OVF, waardoor de fotograaf het onderwerp kan vastleggen in de OVF en het scherpstelgebied kan vergroten in de kleine EVF. De ERF-functie is zeer handig voor snapshots, enz.

 

De X100VI is ook sterk in video!

 • De X100VI is geschikt voor 6,2K/30P filmopnamen en is uitgerust met een tracking AF-functie tijdens filmopnamen om content van hoge kwaliteit te garanderen.
 • De X100VI ondersteunt Frame.io Camera to Cloud zonder dat er extra accessoires nodig zijn. De camera stelt gebruikers in staat om draadloos te connecteren met een actieve internetverbinding, zich te verifiëren bij Frame.io en foto's en video's automatisch te uploaden onmiddellijk na opname. Het workflowproces van opname tot uiteindelijke bewerking wordt zo drastisch versneld.

 

Geraffineerd productontwerp met ultieme functionele schoonheid

 • Net als bij het X100V model, wordt aluminium gebruikt voor de boven- en onderkant van de X100VI body, wat een hoogwaardige uitstraling geeft.
 • Het ultradunne kantelbare LCD-scherm van de X100VI kan volledig plat worden opgeborgen, een ontwerp dat is overgenomen van de X100V. Het stijlvolle, geïntegreerde ontwerp van de body maakt verschillende opnamestijlen mogelijk, van hoge tot lage hoeken. De hoge touch-respons prestaties en intuïtieve bediening van de X100VI maken hem tegelijk zeer functioneel en mooi.
 • De vorm van de handgreep is aangepast voor precies het juiste gevoel. De positie van de knoppen op de achterkant van de X100VI camera is verplaatst naar een positie die gemakkelijk met de rechterhand te bedienen is, waardoor je uiterst comfortabel kunt fotograferen terwijl je door de zoeker kijkt.

Rijke accessoires breiden het fotografische veld uit

 • Weerbestendigheid is beschikbaar voor de X100VI wanneer de optionele AR-X100 adapterring en het PRF-49 beschermingsfilter worden gebruikt in combinatie met de lens van de X100VI.
 • De optionele zonnekap LH-X100 van Fujifilm is ook compatibel met de X100VI. De zonnekap is niet alleen licht van gewicht en nauwkeurig gemaakt van bewerkt metaal, maar is ook slim ontworpen met een gleuf, zodat hij het gezichtsveld niet belemmert als je door de zoeker kijkt.
 • Twee soorten conversielenzen, afzonderlijk verkrijgbaar, stellen de gebruiker in staat om de brandpuntsafstand te wijzigen zonder de optische prestaties van de X100VI te wijzigen, waardoor het fotografische veld wordt verbeterd
 • Met de apart verkrijgbare LC-X100V echt lederen hoes krijgt de X100VI een luxe uitstraling. De geheugenkaart en batterij kunnen worden geplaatst en verwijderd zonder de camera uit de tas te halen.

 

 

Beschikbaar vanaf eind februari 2024 voor een aanbevolen verkoopprijs van €1799,00. 

 

Fujifilm 90 jaar
Om te vieren dat Fujifilm in 2024 90 jaar bestaat, wordt er wereldwijd een Limited Edition X100VI uitgebracht in een beperkt aantal van 1.934 stuks. Deze Limited Edition, genummerde X100VI's zijn verpakt in een speciale doos met een speciale riem, een zachte ontgrendelingsknop en geschiedeniskaarten. De camerabehuizing is gegraveerd met het bedrijfslogo ten tijde van Fujifilm's oprichting in 1934, samen met een uniek serienummer. Neem contact op met uw plaatselijke Fujifilm verkoopkantoor om de mogelijkheid tot aankoop te kennen.

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium