X Series breidt uit met een nieuwe camera en 2 nieuwe lenzen

Fujifilm X-T30ll Fujinon XF33mm Fujinon XF23mm

Fujifilm X-T30II

De X-T30II heeft een lichte en compacte body, zoals zijn voorganger, de X-T30, maar heeft een zeer snelle Autofocus en een beeldkwaliteit die je kan vergelijken met deze van de X-T4. De X-T30II komt met een 1.62 miljoen-dot LCD monitor achteraan, een belangrijke verbetering.

De compacte behuizing van de X-T30II weegt slechts 378 gram en is voorzien van verbeterde prestaties, namelijk de 26,1-megapixel X-Trans™ CMOS 4-sensor en de snelle X-Processor 4-beeldprocessor, voor AF-prestaties die gelijk zijn aan die van het sterk geëvolueerde topmodel, de X-T4. De snelle en uiterst nauwkeurige AF met een scherpstelsnelheid van slechts 0,02 seconde wordt aangevuld met uitzonderlijke mogelijkheden om een bewegend onderwerp te volgen en zo een beslissend fotomoment vast te leggen in de meest uiteenlopende opnamesituaties. De nieuwe camera maakt ook gebruik van fasedetectie-AF bij bijna-donker tot -7,0EV om een onderwerp nauwkeurig vast te leggen bij weinig licht, en ondersteunt high-speed video-opnamen in vloeiende 4K/30P- en Full-HD/240P-modi.

De X-T30II wordt geleverd met 18 filmsimulaties, waaronder 'Classic Neg', ideaal voor straatfotografie, en 'ETERNA Bleach Bypass', waarmee de gelijknamige filmbewerkingstechniek natuurgetrouw wordt gesimuleerd. De uitgebreide keuze stelt gebruikers in staat de modus te kiezen die bij elke situatie past.

Het algoritme voor de populaire "AUTO"-stand is bijgewerkt. De camera identificeert automatisch het type opnamescène op basis van de vraag of er mensen in beeld zijn en andere gegevens zoals kleurinformatie en de afstand tot de lichtbron, en past de nieuwste beeldverwerkingstechnologie toe om de instellingen aan te passen aan de optimale opties, waardoor het gemakkelijk wordt om prachtige foto's te maken. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over gedetailleerde instellingen wanneer de camera overschakelt naar heldere en levendige instellingen voor landschappen of een prachtige huidtint. Blauwe luchten en de natuur op de achtergrond worden geaccentueerd voor portretten, en de highlights en schaduwen kunnen zelfs in situaties met tegenlicht geregeld worden.

  De voornaamste karakteristieken van deze nieuwe camera:

  1. Snelle en zeer nauwkeurige AF-prestaties en geavanceerde scherpstelsnelheid om in uiteenlopende situaties een beslissend fotomoment vast te leggen;
  2. Diverse filmsimulaties en geëvolueerde AUTO-functie voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit;
  3. Uitgebreide video-opnamefuncties;
  4. Uitstekende bedienbaarheid om aan een breed scala van behoeften te voldoen. 

   

   

  De nieuwe Fujifilm X-T30ll is beschikbaar vanaf eind oktober 2021 in Black en Silver voor een aanbevolen verkoopprijs van € 899,00. Een kit van de X-T30ll met de XF18-55mm of XC15-45mm lens heeft respectievelijk een aanbevolen verkoopprijs van € 1.299,00 en € 999,00.

  Download hier de beelden in hoge resolutie

   

  Fujinon XF33mmF1.4 R LM WR

  Deze lens is een nieuwe generatie prime lens met hoge resolutie en snelle en zeer accurate autofocus. Het is een nieuwe toevoeging aan de reeds uitgebreide reeks verwisselbare XF-lenzen voor X Series camera’s. Deze prime-lens met een groot diafragma, biedt een uitzonderlijke beeldscherpte, zelfs bij F1.4.

  Het hoge resolutievermogen is gekoppeld aan uitzonderlijke AF-prestaties die een snelle en zeer nauwkeurige autofocus leveren bij zowel foto's als video. Het robuust ontwerp zorgt ervoor dat de lens geschikt is voor een verscheidenheid aan opnameomstandigheden. Twee belangrijke eigenschappen die eveneens terug te vinden zijn bij de andere F1.4 primes, namelijk de "Fujinon Lens XF18mmF1.4 R LM WR" en de "Fujinon Lens XF23mmF1.4 R LM WR"

   

  De voornaamste karakteristieken van deze nieuwe lens:

  1. Uitzonderlijke beeldscherpte, zelfs bij het maximale diafragma;
  2. Standaard brandpuntsafstand en groot opnamebereik;
  3. Stille, snelle en zeer nauwkeurige AF;
  4. Geavanceerde mobiliteit gebaseerd op een compacte, lichtgewicht en robuuste constructie.

   

  De nieuwe Fujinon lens XF33mm is beschikbaar vanaf eind september 2021 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 799,00.

  Download hier alle afbeeldingen in hoge resolutie

   

  Fujinon XF23mmF1.4 R LM WR

  Deze lens is een volledige update van de populaire "XF23mmF1.4 R" (het vorige model) met een volledige revisie van de optische prestaties. Dit is een nieuwe generatie prime-lens met groot diafragma, naast het FUJINON lens XF18mmF1.4 R LM WR en de FUJINON lens XF33mmF1.4 R LM WR, die een uitzonderlijke beeldscherpte combineert, zelfs bij F1.4, met AF-prestaties die een snelle en zeer nauwkeurige autofocus leveren bij zowel foto's als video's en zo geschikt zijn voor alle opnamesituaties.

  De lens regelt cameratrilling en digitale ruis bij weinig licht, waardoor gebruikers flexibel zijn in het maken van opnamen. De geringe scherptediepte maakt de achtergrond onscherp voor een prachtig bokeh, waardoor het hoofdonderwerp driedimensionale definities krijgt. Het gebruik van negen diafragmabladen zorgt voor een bijna rond bokeh-effect, zelfs bij het maximale diafragma.

  In combinatie met de geavanceerde mogelijkheden voor close-ups is deze lens geschikt voor een breed scala aan opnamesituaties.

   

  De voornaamste karakteristieken van deze nieuwe lens:

  1. Nieuwe-generatie resolutievermogen met rand-tot-rand scherpte zelfs bij groot diafragma F1.4;
  2. Populaire groothoekbrandpuntsafstand en groot opnamebereik;
  3. Stille, snelle en zeer nauwkeurige AF;
  4. Geavanceerde mobiliteit gebaseerd op een compacte, lichtgewicht en weerbestendige constructie.

   

   

   De nieuwe Fujinon lens XF23mm is beschikbaar vanaf eind november 2021 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 949,00.

  Download hier de beelden in hoge resolutie

  Persberichten in je mailbox

  Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

  Over Fujifilm

  Over instax
  Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

  Over Fujifilm 
  FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

  FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

  Meer informatie op:
  www.fujifilm.eu/be
  www.instax.be
  @Fujifilmbelgium @Instaxbelgium