X Series breidt uit met een nieuwe camera en twee nieuwe lenzen

Fujifilm X-H2S // Fujinon XF18-120mm F4 // Fujinon XF150-600mm F5.6-8

Dinsdag 31 mei 2022 - Tijdens de X Summit van FUJIFILM werden vandaag verschillende nieuwe FUJIFILM X Series producten voorgesteld, waaronder de Fujifilm X-H2S, Fujinon XF18-120mm F4, Fujinon XF150-600mm F5.6-8 en Fujifilm FT-XH File Transmitter. Hieronder een overzicht van de nieuwigheden. 

Fujifilm X-H2S

 

'De X-H2S zal zowel fotografen als videografen aanspreken en biedt bovendien de hoogste burst-modus, de beste autofocus en de meest indrukwekkende video performance in de geschiedenis van de X Series. Of je nu sport of vogels fotografeert, of eerder aan de slag gaat met video, een bewegend onderwerp volgen was nog nooit zo gemakkelijk in de geschiedenis van de X Series. Mis nooit meer een belangrijk moment!

De voornaamste karakteristieken op een rijtje:

 1.  Bewegende onderwerpen kunnen voor het eerst in de geschiedenis van de X Series zo nauwkeurig opgevolgd worden om vervolgens beslissende foto's te maken;
 2. Aanzienlijk verbeterde AF-prestaties met behulp van nieuwe apparatuur en verbeterd algoritme;
 3. Verbeterde videoprestaties om tegemoet te komen aan uiteenlopende behoeften;
 4. Hardware / design / bedieningsgemak om de opname-ervaring van gebruikers te ondersteunen.

Verder zijn er ook enkele optionele accessoires beschikbaar, om nog beter aan specifieke professionele behoeften te kunnen voldoen. Zo is er de verticale batterijgreep VG-XH. Daarnaast volgt er in september nog de File Transmitter FT-XH, die ook als verticale batterijgreep kan worden gebruikt, maar die daar nog verschillende connectiviteitsoplossingen aan toevoegt. En dat allemaal zowel via ethernet als draadloos! Gloednieuw is ook de FAN-001, om extra lang video te kunnen opnemen onder hoge temperaturen. Deze plaats je op de achterkant van de X-H2S, zonder extra kabel.

De nieuwe Fujifilm X-H2S is beschikbaar vanaf juli 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 2.749,00.De verticale batterijgreep VG-XH en FAN-001 zijn beschikbaar vanaf juli 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk €449,00 en €199,00. Vanaf september 2022 is ook de File Transmitter FT-XH beschikbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van €1.099,00. 

Fujinon XF150-600mm F5.6-8 R LM OIS WR

 

Deze lens brengt een enorm zoombereik naar de X Mount en combineert dat met snelheid, een lichtgewicht design en uitmuntende beeldkwaliteit.

Wanneer je een full frame equivalent van 229mm tot 914mm bereikt, kunnen we gerust spreken van een super-telelens. Een unieke manier om vogels en andere dieren in het wild in beeld te brengen, maar evengoed atleten ​ die zich aan de andere kant van het stadion bevinden. Tel daar de nauwkeurige en snelle autofocus (AF) bij, en je kan genieten van een uitzonderlijke tracking van je onderwerp op grote afstanden.

De XF150-600mm weegt slechts 1605g en wordt niet groter wanneer je inzoomt. Daarnaast zorgt de afwerking in mat zilver voor een goede warmtebeheersing van de lens.

De voornaamste karakteristieken op een rijtje:

 1. Zoomobjectief met het langste supertelebereik van de Fujifilm-reeks, in een streven naar de beste beeldkwaliteit;
 2.  Robuust en toch licht ontwerp om de belasting voor de gebruiker te verminderen, waardoor langer kan worden gefotografeerd in uiteenlopende situaties;
 3. 5-stops beeldstabilisatiesysteem;
 4. Diverse functies voor een snelle en stille AF en eenvoudige AF-bediening.

De nieuwe XF150-600mm F5.6-8 R LM OIS WR is beschikbaar vanaf juli 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 2.199,00. 

Fujinon XF18-120mm F4 LM PZ WR

 

Een zeer veelzijdige lens voor zowel foto als video, met een volledig elektrisch drive control mechanisme.

Met een zoombereik van 27mm tot 183mm in full frame equivalent kan deze hybride lens werkelijk elke situatie aan. Landschap, portret, video… Fujifilm heeft al jaren ervaring met het maken van broadcast en cine lenzen, en dat laat zich merken in de uitmuntende premium beeldkwaliteit van de XF18-120mm. Wanneer je zoomt tijdens het filmen, wordt focus breathing optisch onderdrukt.

Deze lens beschikt over een maximum vergroting van x0.2 - om ook mooie close-up beelden te kunnen maken – en een constante opening van F4. De XF18-120mm is trouwens geoptimaliseerd om het maximum uit het gloednieuwe autofocus mechanisme van de X-H2S te halen, ook tijdens het filmen. Deze lens zal beschikbaar zijn in september 2022.

De voornaamste karakteristieken op een rijtje:

 1. Breed scala aan brandpuntsafstanden voor superieure foto's en video's;
 2. Snelle en zeer nauwkeurige AF;
 3. Diverse videofilmfuncties voor eenvoudige videoproductie;
 4. Compact en lichtgewicht ontwerp voor geavanceerde mobiliteit;
 5. Stof- en weerbestendige structuur die werkt bij lage temperaturen.

De nieuwe Fujinon XF18-120mm F4 LM PZ WR is beschikbaar vanaf september 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van €999,00. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fujifilm

Over instax
Al meer dan 20 jaar maakt instax, het instant camera merk van FUJIFILM Corporation, camera's die direct echte filmfoto's maken in mini, SQUARE en WIDE formaat. instax heeft sinds de lancering in 1998 de manier waarop mensen over de hele wereld momenten vastleggen veranderd; met als resultaat dat het de wereldleider op het gebied van instant fotografie is geworden. De paradepaardjes zijn onder andere de mini 11, mini 40, mini LiPlay, mini Evo, mini Link 2, SQUARE SQ1, SQ20, WIDE 300 en Link WIDE printer. Ga voor meer informatie naar: www.instax.be

Over Fujifilm 
FUJIFILM Belgium NV is deel van het Japanse FUJIFILM Corporation en rapporteert rechtstreeks aan FUJIFILM Europe GMBH, het Europese hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland. Haar Belgische hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas.

FUJIFILM Belgium NV produceert en verdeelt hoogkwalitatieve chemicaliën voor de fotografische, grafische en medische markten. Deze producten worden verkocht en verdeeld in Europa en het Midden Oosten. Het bedrijf zorgt ook voor het dagelijks beheer van het Fujifilm Advanced Print Technology Centre in Zaventem. Dit is het Europese demonstratie- en trainingscentrum voor Fujifilms digitale printoplossingen. FUJIFILM Belgium NV is ook verantwoordelijk voor de verkoop van digitale camera’s, instant camera’s en fotofinishing oplossingen voor de Belgische en Luxemburgse markten.

Meer informatie op:
www.fujifilm.eu/be
www.instax.be
@Fujifilmbelgium @Instaxbelgium